Picture My Way

Pieken en dalen. Het leven. Het liefst ervaren we hoogtepunten of geluksmomenten in ons leven. Het gevoel dat je dan hebt, is vaak niet te beschrijven. De dalen staan voor de moeilijke periodes in jouw leven. Ook hier krijg jij ongetwijfeld mee te maken. Iedereen gaat anders om met tegenslag. In mijn beleving is daar geen goed of fout in te onderscheiden. Je handelt naar wat jij gewend bent en naar wat jouw mogelijkheden zijn. Zonder deze dalen kunnen hoogtepunten niet bestaan. Net zoals donker aan licht betekenis geeft.

De Duisternis

De donkere schaduwen en dalen staan voor de mindere perioden in het leven. Gebeurtenissen die jou vormen of gevormd hebben tot wie jij bent. Ieder mens maakt het mee. De leegtes of littekens die deze periodes of gebeurtenissen achter laten zijn voor iedereen anders. Ik geloof dat het belangrijk is om deze stukken in jezelf aandacht te geven. Het negeren en niet onderkennen van deze pijnlijke stukken in jezelf geeft vaak meer klachten. Op welk gebied deze klachten zich dan ook presenteren. Het is nooit te laat om er aan te werken. Laat jouw licht in jouw duisternis schijnen.

Zonnevlekken

De donkere plekken worden onderbroken door het licht wat langs de wolken op het landschap valt. Het prachtige gouden zonlicht tilt de kleuren van de paarse heide, de groene varens en het gele gras op. Het licht beweegt. Enkele seconden later licht het een ander deel van het landschap op. Tijdens donkere periode in jouw leven zijn er ook lichtpunten. Een handreiking van een vriend. Een luisterend oor. Een vlinder in de winter. Sluit je ogen niet voor het mooie dat om jou heen beweegt. Het geeft je energie en kracht om verder te gaan. Je komt er sterker uit.

De trap omhoog

Jouw hoogtepunten betekenen niets als je geen dieptepunten kent. Het staat in contact met elkaar. Het vormt een evenwicht dat continue aan verandering onderhevig is. Toen ik deze foto maakte keek ik met verwondering naar het bewegende licht. Het is net als geluk. Het is niet constant. Het komt en gaat. Een donker stuk in jouw leven kan een trap zijn naar een prachtig stuk. In een donker stuk word je getest. Een uitdaging. Je kan eruit leren en groeien als mens.

De afwisseling van het leven

Pieken en dalen. Licht en donker. Het is deze afwisseling die in mijn ogen het leven ongelofelijk interessant maakt. Iedereen bewandelt zijn of haar eigen weg. Jij maakt jouw eigen keuzes. Jij bepaald op welke donkere stukken jij jouw licht laat schijnen. Als je dit al wilt natuurlijk. Het aangaan van jouw donkere stukken brengt meer licht in jouw leven. Het laat je groeien. Het stelt je in staat om nog meer van jouw mooie zelf te laten zien. Zoals dit landschap zijn prachtige kleuren aan ons laat zien door in het licht te stappen.

Dit roept deze foto in mij op. Het was een prachtig moment toen ik deze foto maakte tijdens het lopen van de Cumbria Way. Ik ben benieuwd of jij jezelf er in kan herkennen. En misschien roept het wel iets heel anders in jou op. Laat je het me weten?

Ben je enthousiast over mijn werk? Herinnert het jou aan een specifieke periode in jouw leven? Wellicht put jij kracht uit de boodschap die mijn werk verteld?

Dit unieke werk is nu beschikbaar om jouw leven en huis nog mooier te maken!

Ik gun mezelf dit cadeau!

Mijn werk is beschikbaar op Werk aan de Muur. Werk aan de Muur werkt met de hoogste kwaliteit materialen. Gratis verzending van mijn werk.

Werk aan de Muur wordt beoordeelt met een uitstekend.

Please leave a comment!
Geef jouw reactie!
Picture My Way maakt gebruik van cookies. Yammie! Je kan er meer informatie over vinden in mijn privacy verklaring. Ben je het er mee eens? Klik dan 'Ok'. Uiteraard mag je mijn cookies ook weigeren.