Kiezen voor het onverwachtse
Boterbrug in Delft

Kiezen voor het onverwachtse

11 okt 2017

Het kan altijd. Ook op een gewone en normale dag. Kansen en mogelijkheden zijn er altijd. Bewust voor het onverwachte kiezen. Gewoon even niet wat je normaal zou kiezen. Niet het gebaande pad op. Gewoon eens wat anders. En dan? Je weet niet wat je te wachten staat. Leuk! Het levert eigenlijk altijd wel iets grappigs, spannends of waardevols op!

Routineklussen

Je kent het wel. Routinematig maak je meestal een veilige keuze. Of misschien wel een keuze die de minste moeite kost. Je weet wat je hebt en je verwacht niet meer. Mensen, jij en ik, kiezen nu eenmaal snel voor veiligheid. Geen verandering of verrassingen. Doe maar normaal dan doe je gek genoeg. Dat is natuurlijk prima. Echter, ben jij op zoek naar avontuur? Doe eens gek en kies wat anders.

Boekenwurm

Zo besloot ik in een ijverige bui oude boeken op marktplaats te gaan verkopen. Ik deed er niets meer mee. Ik dacht wellicht wordt iemand anders er nog blij van! Kleine prijzen gehanteerd en de reacties stroomden binnen! Over het algemeen waren deze weinig zeggend. Zakelijk. Tot een mevrouw aan de andere kant van het internet mij een leuk bericht stuurde. Ze wilde zich een nieuwe levensstijl eigen gaan maken. Ze had nu nog een lekkere chocolade taart gebakken. Maar dit zou spoedig uit den boze zijn! Gezonder moest het worden en mijn boek zou haar daar mee kunnen helpen.

Chocoladetaarten zijn lekker

Ik zat natuurlijk al lang met die chocoladetaart in mijn hoofd. Hoe zou deze smaken? Gekscherend stuurde ik terug of ik niet een stukje mocht hebben? De mevrouw antwoordde: ‘Natuurlijk! Als je zelf het boek komt bezorgen in Delft bewaar ik zeker een stukje voor je. Delft is een prachtige stad. Leuk om te ontdekken. Maar…. Geen avances, ik heb al een man!’ Een illusie armer betreft het laatste stond ik voor de keuze... het veilige pad of avontuur?

Kleine vijver met grote populier bomen
Paardenbloem in de ochtend dauw
Pad door de polder met knotwilgen aan beide kanten Polder in Delft vanaf brug gefotografeerd

De hort op

Twee januari stapte ik in de trein naar Delft. Een veredelde postbode gelokt door een stuk chocoladetaart! Aangekomen in Delft meteen naar het adres van José gelopen. Ik werd hartelijk welkom geheten. We hebben gezellig gekletst. Ik heb haar familie mogen ontmoeten. Ik kreeg koffie en natuurlijk een stukje van de felbegeerde chocoladetaart. Feestje! De taart was absoluut heerlijk. De man van José bleek ook nog professioneel fotograaf te zijn. Wat tof! Ik heb enkele van zijn foto’s mogen laten zien en ook nog tips gehad. Al met al een bijzondere, spontane ontmoeting.

Delfts blauw is niet lelijk

Na een uur besloot ik Delft verder te gaan verkennen! Ik heb een prachtige wandeling gemaakt door de polders en bossen rondom Delft. Daarna het stadscentrum bewondert. Veel historie en mooie oude gebouwen. Lekker geluncht en uiteindelijk weer met de trein naar huis gegaan.

Klaeuwshofje in Delft Het vernieuwde NS station van Delft

Gewoon een keer wat anders

Een heerlijke onverwachte dag. Een verhaal en kennis rijker. Als ik eraan terug denk, krijg ik altijd een lach op mijn gezicht. Het maakt mij ervan bewust dat soms of zelfs regelmatig kiezen voor iets anders, vaak leuke, onvoorspelbare en/of waardevolle dingen op je pad brengt. Het geeft mij energie en geluk. Hoe denk jij hierover? Wellicht heb jij zelf iets leuks en onverwachts meegemaakt?

Wouter

Ola! Thanks for catching up with me! Please leave me a nice comment or a constructive criticism.

Did you really like it? Sharing is caring. Spread the word and let your friends know!

  • Icon Instagram Picture My Way
  • Icon Newsletter Picture My Way
  • Icon Facebook Picture My Way

Hey, laat iets van je horen! Je maakt me blij met een leuke reactie of opbouwende en kritische post.

Vond je het waardevol? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang één keer per 2 weken mijn nieuwste blogs in jouw mailbox.

  • Icon Instagram Picture My Way
  • Icon Newsletter Picture My Way
  • Icon Facebook Picture My Way
Wouter
Picture My Way maakt gebruik van cookies. Yammie! Je kan er meer informatie over vinden in mijn privacy verklaring. Ben je het er mee eens? Klik dan 'Ok'. Uiteraard mag je mijn cookies ook weigeren.