Privacyverklaring

Privacyverklaring

Picture My Way vindt privacy enorm belangrijk. Er wordt heel wat gerommeld met jouw persoonsgegevens. Hier doe ik, Wouter, niet aan mee! Ik neem de verwerking en de beveiliging van jouw persoonsgegevens serieus. Zelf wil ik ook niet dat mijn gegevens zomaar op straat komen te liggen. Jouw gegevens belanden nooit bij derden zonder jouw toestemming. Daar kan je op rekenen!

Welke persoonsgegevens verzamelt Picture My Way en waarom?

  • Voor- en achternaam

Jouw voornaam vraag ik om jou netjes aan te kunnen spreken in mijn nieuwsbrieven en mogelijk andere vormen van contact, zoals bij het contactformulier. Wel zo netjes toch? Jouw achternaam zal ik alleen vragen als jij een dienst of product wil aanschaffen of al hebt aangeschaft. Jouw achternaam sla ik op in een persoonlijk account. Alleen jij kan en Picture My Way kan dit inzien. Jouw achternaam wordt vermeld op de factuur en als aanhef op een te verzenden door jou aangeschaft product. 

  • Adres en woonplaats

Handig als ik een door jouw besteld product bij jouw thuis wil laten bezorgen. Ook zal ik jouw adres vermelden op de factuur. Ook jouw adres wordt verwerkt in jouw persoonlijke account. Plaats jij geen bestelling? Dan zal ik zeker niet om jouw adres vragen. 

  • Betaalgegevens 

Om jouw bestelling te kunnen betalen maak ik gebruik van een beveiligde betaalomgeving. Wanneer jij met iDeal, PayPal of een overboeking betaalt, sla ik jouw betaalgegevens op in mijn administratie bij de des betreffende bestelling. Verder gebruik ik jouw bankrekeningnummer alleen als jij geld van mij terugkrijgt. Transparant en duidelijk. 

  • E-mailadres

Ik vraag jouw e-mailadres als jij jezelf inschrijft voor mijn nieuwsbrief. Ik stuur jou maximaal 1 keer in de 2 weken een nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief bevat doorgaans al mijn nieuwe avonturen, foto’s, producten en/of diensten. Jezelf uitschrijven kan altijd! Je kan mij een bericht sturen via het contactformulier of jezelf uitschrijven via de link onderaan de nieuwsbrief zelf. 

Mocht je een bestelling plaatsen voor een (online) dienst of product dan wordt jouw e-mailadres opgeslagen in jouw persoonlijke account. Ik e-mail jouw over de status van de bestelling en ik stuur jou de uiteindelijke factuur. Ook gebruik ik jouw e-mailadres als communicatiekanaal mocht er onverhoopt iets niet naar wens zijn verlopen bij de bestelling.

Jouw gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Geen probleem! Jij hebt volledige controle over jouw eigen persoonsgegevens. Dat vind ik belangrijk. Je mag ze ten alle tijden inzien, corrigeren en verwijderen indien jij dat wenst. Jij kan een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering indienen via het contactformulier of door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik zal zo snel mogelijk jouw verzoek verwerken. Ik zorg dat dit uiterlijk binnen 2 weken wordt afgehandeld. 

Heb jij een account? Dan kan je ook zelf jouw gegevens inzien en aanpassen. Door in te loggen komt je op de startpagina. Door op mijn account te klikken kom jij in het overzicht van al jouw persoonlijke gegevens. Je kan hier tevens jouw bestellingen, downloads en facturen terugvinden. 

Hoe lang bewaart Picture My Way jouw gegevens?

Niet langer dan nodig. Zolang jij ingeschreven ben voor de nieuwsbrief bewaar ik veilig jouw voornaam en e-mailadres. Als jij je uitschrijft voor mijn nieuwsbrief krijg je per direct geen nieuwsbrieven meer. Tevens verwijder ik jouw gegevens uit mijn database. Je begrijpt dat ik dit niet per direct allemaal in de gaten kan houden. Ik verwijder minimaal 1 keer per jaar uitgeschreven e-mailadressen uit mijn database. 

Jouw gegevens bewaar ik niet langer dan één jaar als er geen overeenkomst tot stand komt. Dit wil zeggen: dat jij geen (online) product of dienst bij mij hebt afgenomen (betaald). Is dit wel het geval dan bewaar ik jouw gegevens niet langer dan nodig is, maar waarbij ik wel voldoe aan de wettelijke verplichtingen. De wet bepaald dat ik voor de belastingdienst bepaalde informatie over klanten, zoals offertes en facturen 7 jaar dien te bewaren. Is deze termijn verstreken dan vernietig ik natuurlijk jouw persoonsgegevens die ik voor deze bewaartermijn heb opgeslagen. 

Delen met derde partijen

Ik deel jouw gegevens nooit met derde partijen. De enige uitzondering is als jij, en alleen jij, daar nadrukkelijk toestemming voor geeft of dit verplicht is op grond van wet- en regelgeving. 

Beveiliging

Ik waak als een valse waakhond over jouw gegevens. Ik tracht er alles aan te doen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijzigingen tegen te gaan. Ik heb de correcte veiligheidsprocedures toegepast om dit alles te voorkomen. 

Mocht je de indruk hebben dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of zijn er aanwijzingen van misbruik, of als je meer informatie wenst over deze beveiliging dan kun je altijd contact opnemen via het contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Cookies! Lekker…

Nou niet echt. Het blijft altijd een beetje vaag wat een website nu allemaal in de gaten houdt met die cookies. Daar doe ik niet aan mee. Duidelijkheid! Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij jouw bezoek aan deze website op jouw harde schijf wordt geplaatst. Ja, echt… Een cookie bevat gegevens zodat jij als bezoeker wordt herkend. Dit kan handig zijn. 

Net als in de supermarkt komen de cookies op internet ook in verschillende soorten en smaken. Hieronder probeer ik duidelijk te omschrijven wat er zoal te verkrijgen is. 

Funtionele cookies

Dit zijn cookies die nodig zijn om de mijn website te laten functioneren. Het plaatsen van (online) producten of diensten en in winkelmand of het ingelogd blijven zijn hier voorbeelden van. Voor het plaatsen van deze cookies is volgens de wet geen toestemming van de bezoeker nodig.

Analytische cookies

Deze cookies zijn gespecialiseerd in het bijhouden van allerlei gegevens van een website. Het geeft de eigenaar inzicht over het verkeer en gebruik van de website. Met deze data worden websites geoptimaliseerd met een betere gebruikerservaring en hogere conversies als gevolg. De privacy van de bezoeker blijft echter gewaarborgd met de juiste instellingen. Toestemming van de bezoeker is niet nodig, maar ik zal je hier wel over informeren als ik deze cookies gebruik. 

Tracking- of marketingcookies

Deze cookies houden je echt in de gaten. Ze leggen jouw surfgedrag vast. Hiermee kunnen adverteerders jou gerichte reclame en aanbiedingen voorschotelen. Google AdWords, affiliatemarketing, Youtube en social media accounts maken hier volop gebruik van. Voor het bijhouden van de persoonsgerichte gegevens dien jij toestemming te geven. Pas dan mogen deze cookies geplaatst worden. 

Cookies en Picture My Way

Mijn website maakt gebruik van functionele cookies. Deze zorgen voor een goede werking van de website. Deze cookies verzamelen anonieme informatie en kunnen jou als persoon niet achtervolgen over het hele world wide web. Fijn toch?

Teves maakt mijn website gebruik van analytische cookies. Dit is geheel geanonimiseerd. Ik gebruik geen Google Analytics. 

Tot slot maak ik gebruik van tracking cookies. Dit is niet te omzeilen als ik gebruik wil maken van Affiliate marketing. Door middel van Affiliate marketing kan ik inkomsten genereren als jij een product koopt via deze link. Bij iedere affiliate link plaats ik een duidelijke herkenning dat het een affiliate link betreft. Zo ben ik transparant naar jou en kan jij de keuze maken om mij te sponsoren of buiten mijn affiliate marketing het product te bekijken. 

Sociale knoppen en Youtube

Ik heb een sociale knop onder mijn blogs staan. Zo kun jij, als je enthousiast bent over mijn blog, dit aan de wereld laten weten. Dit kan via Facebook. En Facebook zou Facebook niet zijn als ze alles van jou willen weten. Deze knoppen zijn dus stukjes code van de sociale media zelf en maken gebruik van een cookie. Om te zien wat Facebook doet met jouw persoonsgegevens, kan je u de privacyverklaringen van Facebook inzien.

Ook Youtube kan er wat van. Op mijn website plaats ik video’s van mijn Youtube kanaal. Dit noemt men het ‘embedden’ van video’s. Hierdoor kan Youtube cookies plaatsen als jij deze video bekijkt of op de Youtube Player klikt. Ik post alleen embedded Youtube video’s met de privacy-mode aan. Door deze mode plaats Youtube geen cookies bij jou, tenzij jij de video afspeelt. Dus aan jou de keus. Tevens zal ik een link onder mijn video’s plaatsen zodat je ze snel kan bekijken, mocht je op mijn website geen cookies accepteren.

Links naar andere websites

Ik link graag naar leuke en interessante andere websites. Het kan echter zo zijn dat deze websites gebruik maken van een ander privacy- en cookiebeleid. Je kan, als je dat wilt, informatie over de privacy vinden op de desbetreffende website. Picture My Way draagt geen verantwoordelijkheid voor het gebruik van jouw gegevens door andere websites of organisaties, tevens kan Picture My Way niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare en/of veilige manier omgaan met jouw persoonsgegevens. 

Picture My Way is eigenaar van de websites picturemyway.com en picturemyway.nl. Picture My Way is te bereiken via het contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Inschrijvingsnummer handelsregister Kamer van Koophandel: 68982879

Klachten

Indien jij klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens door Picture My Way dan mag je altijd contact opnemen. Dit kan via de bovenstaande manieren. Ik doe mijn best om zo snel mogelijk te reageren met een maximum van 2 weken. Ben je het niet eens met mijn reactie? Dan kan je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op: www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/

Wijzigingen

Picture My Way behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de privacyverklaring. Lees daarom regelmatig de privacy- en cookieverklaring voor een update.